CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Su Basmanı Yalıtımı

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Su Basmanı Yalıtımı

Bir bina inşasında su basmanı ve temel yalıtımı birbirinden önemli iki uygulamadır. Binada su basmanı ve temel yapının farklı iki bileşenidir.


Bir bina inşasında su basmanı ve temel yalıtımı birbirinden önemli iki uygulamadır. Binada su basmanı ve temel yapının farklı iki bileşenidir. Temel denilince adından da anlaşılacağı gibi yapının üzerine oturduğu ve bütün ağırlığı toprağa ileten kısım gelir aklımıza, su basmanı denilince ise yine adından anlaşılacağı üzere herhangi bir yağmur ve sel durumunda binanın içerisine su almaması için yapılan, ilk katın zemin seviyesinden yüksekteki bölümüne verilen addır. Bundan dolayı yapılabilecek en doğru ve en iyi temel izolasyonu, su basmanı yalıtımı ile birlikte yapılan izolasyondur.
 
Yalıtım ifadesinin açılımını kısaca yapacak olursak; bir yapıya ait belli unsurların değişik uygulamalar ile suya, neme, sese ve ısıya karşı dayanıklı hale getirilmesi işidir diyebiliriz (temel yalıtımı, su basmanı yalıtımı, dış cephe yalıtımı vb.). Binalarda yapılan yalıtım işlemi hem uygulama yapılan yapıyı daha sağlam hale getirmesi hem de enerjinin verimli kullanılması sonucu elde edilen tasarruf açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Tüm bu hususların yanında yapılarda yapılan yalıtımın sağlayacağı yaşam konforu da yalıtımın getirdiği önemli avantajlardandır ve yalıtım işleminin kaliteli ve detaylı yapılmasıyla doğrudan alakalıdır.
 
Yalıtım açısından bir binaya ait en önemli bölüm temel izolasyonudur. Çünkü, iyi bir şekilde yalıtımı yapılmamış bina temeli; su alma problemi, nemlenme problemi ve betonun bozulması gibi sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Bu da bir binanın kullanım ömrü açısından ileriye dönük olarak çok büyük sıkıntılar oluşturabilir. Aynı durum su basmanı izolasyonu hususunda da karşımıza çıkar ve en az temel izolasyonu kadar önem arz eder.
 
Dolayısıyla bina temelinin su alma problemiyle uğraşmak zorunda kalmamak hem de binaya ait bodrum ve zemin kat dairelerde oluşacak ısı kayıplarını azaltmak için ciddi bir yalıtım yaptırmak neredeyse kaçınılmaz bir gerektir. Temel ve su basmanı yalıtımı için bohçalama adı verilen bir yöntem uygulanır ve bu işlem için en mükemmel yalıtım uygulaması yekpare uygulanma özelliğine sahip poliüretan sprey köpüktür.
 
En iyi temel izolasyonu ve subasman yalıtımı, uygulamanın  hangi yalıtım malzemesiyle yapıldığı kadar yapılan uygulamanın ne kadar kaliteli olduğuna da bağlıdır. Poliüretan Sprey Köpük uygulaması ile yapılan temel ve su basmanı izolasyonu hiçbir açıklık kalmayacak şekilde, temel ve su basmanı kısımlarını tamamen sararak uygulandığı için mükemmel bir yalıtım sağlar.
 

Etiketler