CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Isı Yalıtımı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Kategori: YALITIM Tarih: 06 Kasım 2017
Isı Yalıtımı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Öncelikle bilmelisiniz ki, ‘ısı yalıtımı yalnızca bir kez yaptırılır’. Isı yalıtımı; Düz ya da eğik çatılara, teras çatılarına, binaların dış duvarlarına, toprakla temas eden duvar ya da temel döşemelerine, garaj, depo, sığınak, bodrum gibi ısıtılamayan yerlere bakan duvar ve döşemelere, binalarda katları ayıran döşemelere ve kolonlara uygulanabilir.


Öncelikle bilmelisiniz ki, ‘ısı yalıtımı yalnızca bir kez yaptırılır’.
  • Isı yalıtımı, düz ya da eğik çatılara, teras çatılarına, binaların dış duvarlarına, toprakla temas eden duvar ya da temel döşemelerine, garaj, depo, sığınak, bodrum gibi ısıtılamayan yerlere bakan duvar ve döşemelere, binalarda katları ayıran döşemelere ve kolonlara uygulanabilir.
  • Isı yalıtımı uygulamaları, içinde oturulan yapılarda genel olarak, orta büyüklükteki bir bina için, iki ila dört haftalık zaman zarfında tamamlanabiliyor. Çok yağışlı ve soğuk havaların olduğu dönemler dışında ise, her zaman uygulanabiliyor.
  • Isı yalıtımı yaptırmak, ısıtma ve soğutma amacıyla harcanan yakıt, elektrik ve enerji masraflarını en az yüzde 50 oranda azaltıyor.
  • Nemden kaynaklanan küf, rutubet, mantar ile kötü koku oluşumunu önler ve sağlıklı, konforlu, daha uzun ömürlü binalarda yaşam alanları sunar. 
  • Binaların taşıyıcı sistemini korozyona (günlük yaşamda kireçlenme, paslanma vb. nedenlerle, madenlerin elektriksel, kimyasal ya da mekanik nedenlerle aşınması) karşı korur.
  • Yapıların yalıtımlı olması ülke ekonomisine her yıl 7.5 milyar dolar kazandırıyor. Yeni yapılan 100 bin binanın tamamında ısı yalıtımı yapılması ile 300 milyon dolar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
  • Isı yalıtımı, fosil yakıtlardan kaynaklanan sera gazı salınımını yüzde 50 oranda azaltarak küresel ısınmaya karşı mücadeleye de katkı sağlıyor. 
  • Isı yalıtımı yaptırmak, bina ve diğer tüm yapılarınıza ek değer kazandırır.
  • Isı yalıtımı yaptırmak, yapıların kışın sıcak, yazın serin kalmasını sağlar ve yapıların ömrünü uzatır. 
  • Ve artık ısı yalıtımı yaptırmanın zorunlu hale geldiğini unutmamalısınız.
Hala ısı yalıtımı yaptırmamış olanlar varsa, yaptırmak istiyor ve firma arayışında iseniz, şu anda doğru yerde doğru yazıyı okuyorsunuz. Araştırmayı sonlandırın ve İzobir ile en kaliteli ısı yalıtımı hizmetini almak için bizi arayın.
0850 304 56 38
 

Etiketler