CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Sprey Poliüretan Isı Yalıtımı

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Sprey Poliüretan Isı Yalıtımı

Son zamanlarda yalıtım sektöründe adından sıkça bahsettiren ve yalıtım sektörünün en popüler ürünlerinden olma yolunda büyük mesafeler kateden poliüretan sprey köpük; poliol ve izosiyonatın birlikte reaksiyona girmesiyle oluşan polimer bir üründür.


Son zamanlarda yalıtım sektöründe adından sıkça bahsettiren ve yalıtım sektörünün en popüler ürünlerinden olma yolunda büyük mesafeler kateden poliüretan sprey köpük; poliol ve izosiyonatın birlikte reaksiyona girmesiyle oluşan polimer bir üründür. Poliüretan köpüğün kullanım amacına yönelik olarak, uygun donananımla kullanılmasıyla çok farklı uygulamaları vardır. Kullanım alanı her geçen gün yaygınlaşan sprey poliüretan köpüğün en popüler ve başarılı bir şekilde uygulandığı alanlardan birisi de yapılardaki ısı yalıtım çalışmalarıdır. Tüm dünyada, Avrupa’da ve ülkemizde de ısı yalıtımı uygulamalarında kullanılan poliüretan köpük, birtakım çok pahalı yalıtım malzemelerini saymazsak günümüzün en iyi ısı yalıtım malzemesidir.
 
Çok çabuk reaksiyona girme özelliğine sahip olan poliüretan köpük, uygulandığı alanda en kısa zamanda küreleşerek kısa zamanda kullanıma hazır hale gelebilmektedir. Bu da hem zamandan hem de işçilikten tasarruf sağlamaktadır. Yekpare bir şekilde (ek yersiz) uygulanabilen poliüretan Sprey Köpük; EPS, XPS cam yünü uygulamalarında oluşan ısı kaçaklarına izin vermez. Yüzeye uygulama yoğunluğu ve kalınlığı müşterinin arzusuna göre şekillenir.
 
Dört mevsimin ayrı güzelliklerde yaşandığı ülkemizde poliüretan köpük uygulamasının uygulama kalınlıkları kullanıldığı bölgenin iklim şartlarını, iklim özelliklerine göre değişiklikler gösterebilmektedir. Örnek verecek olursak; iklim şartları ılıman olan ve kışın sıcaklıkların eksi derecelere düşmediği bir bölgede 5cm kalınlıkta ve en az  42kg/m3 yoğunlukta uygulanan pliüretan sprey köpük, kış sıcaklıklarının eksi derecelerde seyrettiği bir bölgede ise 8 cm kalınlığında 42 kg/m3 yoğunluğunda uygulanarak mükemmel ısı yalıtımı sağlamaktadır.
 
Bilinen en iyi ısı yalıtım ürünü olması ve son derece basit kullanımıyla minimum maliyetle maksimum yalıtım performansı sağlar. Binalarda çatı yalıtımı, dış cephe kaplaması (mantolama), boru ve tank yalıtımı, soğuk hava depoları, dondurucular, klima kontrollü binalar (mantar çiftlikleri, tavuk çiftlikleri gibi), tanklar ve depolar uygulama alanlarından bazılarıdır. Sprey Poliüretan Köpük ile püskürtme ısı yalıtımı tekniğinin özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çok popüler olmasının bir çok nedeni vardır. Mükemmel ısı yalıtımı sağlamasının yanı sıra bir çok avantaja sahiptir.
 
 
 
 

Etiketler