CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Binalarda Mantolama Zorunluluğu Var mı?

Kategori: YALITIM Tarih: 22 Temmuz 2020
Binalarda Mantolama Zorunluluğu Var mı?

Binalarda enerji tasarrufu ve ısı kayıplarını minimize etmek için yalıtım yapma zorunluluğu Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiştir.


Türkiye enerji üretiminde dışa bağlıdır. Enerji ve ısı kayıplarının olmasının en büyük sebeplerinden biri ise; binalardaki mantolama eksikliğidir.  Binalarda enerji tasarrufu ve ısı kayıplarını minimize etmek için yalıtım yapma zorunluluğu  Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiştir.

1 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre yeni yapılan tüm binalarda ısı yalıtımı yapılması şart konulmuştur. Mantolama yapılmayan ya da yönetmelikte bulunan şartları ( ısı iletim katsayısına sahip yalıtım malzemesi, mantolama yapılması gereken alanlar..vb.) yerine getirmeyen yalıtıma sahip binalar için, belediyeler ruhsat vermeyecek.

Aynı şekilde eski binalara da yürürlüğe giren Yeni Yapı Denetim Kanunu ile 2017 yılı itibari ile yalıtım yapma zorunluluğu getirilmiştir. Yeni ve eski tip bina farketmeksizin dış yalıtım yanında katlar arası ısı ve ses yalıtımı da olması gerekmektedir.

Yönetmelikte belirtilen ısı katsayısına sahip ve aynı zamanda hem ısı hem de ses yalıtımı yapabileceğiniz Poliüretan Köpük sayesinde, tek seferde kanun gereksinimlerini yerine getirebilirsiniz. İzobir’in uzman kadrosu ve yetkin çalışanları, hızlı ve kolay bir şekilde binalarınızı yönetmelik şartlarına uygun olarak yalıtımını sağlamaktadır.